Talliympäristö ja henkilö yrityksen takana
Omalla kotipihallamme on vuonna 2021 valmistunut valoisa, EU standardit täyttävä 7 hevosen pieni yksityistalli. Talli on remontoitu vanhaan hyväkuntoiseen navettaan. Uudella puolella sijaitsevat neljä 9-12m2 kokoista hevoskarsinaa ja vanhalta puolelta löytyy kolme pienempää ponikarsinaa. Kaikissa karsinoissa käytetään sahanpuru/kuteri sekoitusta kuivikkeena. Tallista sisältä löytyy myös wc, pieni kahvi/tauko tupa, satulahuone, rehuhuone ja loimihuone. Syksyn 2023 aikana pihapiiriin poneillemme valmistui myös pieni pihatto rakennus.
Pihalla jokaisella hevosella on käytössään salaojitetut, hiekkapohjaiset, huolella perustetut omat tarhat. Tämän lisäksi pihasta löytyy 16m halkaisijaltaan oleva 4 hevosen kävelytyskone. Kesäisin hevoset pääsevät pienille omille laitumilleen tallin läheisyydessä.
Suoraan omasta pihasta pääsee maasto reiteille. Reittien pituudet vaihtelevat aina muutamasta kilometristä jopa
20km saakka.
Hyvin valaistu ratsastuskenttämme on valmistunut kesän 2022 aikana ja on kooltaan 24x60m.
Käytössämme ratsastuskentällä on myös pieni, mutta kattava estekalusto.
Oman maastoesteradan rakentaminen ratsastuskentän läheisyyteen on aloitettu kesällä 2023.



Tallin omistaa ja tunnit sekä valmennukset pitää Anniina Takanen, 29 -vuotias hevosalan yrittäjä kymenlaaksosta, Haminasta.
Vuonna 2005 muistan istuneeni haminalaisessa ratsastuskoulussa katsomassa ystäväni ratsastustuntia 10 -vuotiaana. Tällöin kyseisellä tunnilla harjoiteltiin kaartoja radan poikki ja muistan ihmetelleeni, että miten ihmeessä ratsastajat saavat hevoset kääntymään pois seinän vierestä. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin löysin itseni hevosen selästä! Pappani oli huijannut minua ennen tunnin alkua ja sanonut, että oikeasta ohjasta hevonen kääntyy vasemmalle ja päinvastoin, onneksi sain erittäin kiltin ja hyvähermoisen aloittelijoiden ratsun ensimmäisellä kerralla. Kyseinen hevonen nimittäin päättäväisesti ja varmasti käveli keskelle maneesia ja jäi siihen seisomaan.
Tästä tunnista alkaen olen viikoittain ollut tekemisissä hevosten kanssa ja harrastuksestani on kehittynyt vuosien aikana ammatti.
Valmistuin vuonna 2014 ratsastuksenohjaajaksi ja opintojen jälkeen olen lukenut Helsingin markkinointi-instituutissa yrittäjän ammattitutkinnon sekä kehittänyt omaa osaamistani jatkuvasti hevosalalla, treenannut ja kilpaillut aktiivisesti sekä työskennellyt lasitaiteen parissa tehden tuotesuunnittelua, myyntiä ja markkinointia sekä tuotteistanut paljon erilaisia taidelasituotteita.
Vuonna 2023 sain päätökseen hevostalouden erikoisammattitutkinnon, hevosurheilumanageri, syksyllä 2024 suoritin lajivalmentaja II opinnot ja tällä hetkellä työn ohessa opiskelen ratsastuksenopettajaksi.
Ratsastajana sekä opettajana tahdon olla tarkka sekä johdonmukainen ja iloitsen jokaisesta hyvästä hetkestä, pyrin aina myös opettamaan jokaiselle oppilaalleni, että onnistuminen on aina onnistuminen, olipa se hetki sitten pitkä tai lyhyt.
Muistan vuosia sitten nähneeni haastattelun, jossa kysyttiin sveitsiläiseltä ratsastajalta hänen vinkkinsä miksi juuri hänestä on tullut yksi maailman listan parhaimmista johon hän vastasi:
"joy is the way to success." -aika hyvin sanottu.
Ratsastajana tykkään tehdä pikkutarkkaa työtä unohtamatta suurta kokonaisuutta. Pyrin jatkuvasti kehittämään omia oppejani ja jakamaan niitä eteenpäin. Minua kiinnostaa erityisesti hevosten tapa käyttää itseään ja sen mahdollisuudet suorittaa erilaisia tehtäviä. Sydämeni sykkii etenkin kenttäratsastukselle. Olen kilpaillut ja treenannut aktiivisesti kenttäratsastuksen parissa vuodesta 2012 lähtien. Nyt kuitenkin viime vuosien aikana oman tilan remontointi on vienyt kaiken ajan kilpailemiselta, mutta tavoitteeni on vielä päästä jonakin päivänä takaisin lähtökarsinaan ja tekemään sitä mistä todella pidän!
Vapaa-ajalla olen opiskellut paljon asioita hevosten maastakäsittelystä, käytän myös näitä oppeja hyödyksi ratsutuksien yhteydessä. Maastakäsittelyn avulla pystymme oikeilla hetkillä opettamaan hevosta vapautumaan jännittyneestä mielentilasta, helpottamaan stressiä, pystymme ratkaisemaan käyttäytymisongelmia sekä ennen kaikkea kuuntelemalla ja opettelemalla hevosen kehonkieltä, voimme saada hevosesta hyvät, itsevarmat puolet esille ja voimme opettaa hevosta käyttämään omaa kroppaansa uudella tavalla.
